sunnuntai 17. tammikuuta 2021

Elämän ihmeestä..


Olemme syvästi yhteydessä Maahan. Ilman Maata ei ole meitä. Se, mitä teemme Maalle, teemme itsellemme. 

Se, miten kohtelemme itseämme, kohtelemme Maata. 

Se, mitä teemme luonnolle, teemme eläinkunnalle ja itsellemme.


Kehomme tulevat jäämään tänne. 

Nyt länsimaissa moni täältä lähtevistä on lääkkeitä täyteen pumpattuja "ympäristöjätteitä", jotka maatuvat hitaasti hienoissa lakatuissa arkuissaan.

Elämäntapamme on tullut tiensä päähän, vaikka sitä vielä kaikin voimin yritetään pitää elossa. Jopa kiihdyttäen tuhoa..

Ihminen on yleisesti katsottuna unohtanut tehtävänsä Maan päällä, unohtanut itsensä, oman äänensä, oman luontonsa.

Ikiaikainen ääni kaikuu silti, soi sävelmäänsä ja herättää yhä useamman iki-unestaan ja unohduksesta.

Paluu juurille, ihmisyyden juurille, tekee työtään alitajuntamme onkaloissa, ja nostaa tietoisuutemme alkuperäiskansojen tuntemiin elämän lainalaisuuksiin, kunnioittamaan Elämän Mysteeriä.


Naisten kehot ovat kuukautiskiertomme myötä syvästi yhteydessä luonnon syklisyyteen, tunnemme luonnon kehoissamme, jos kuuntelemme.

Viimeisinä vuosituhansina tämä tieto ja kehojen intelligenssi on yritetty paholaismaistaa, tuhota, himmentää, raiskata, ja nainen on luullut olevansa likainen luonnossaan. 

Yhä on kansoja, joiden naiset pakotetaan rähjäisiin ”menkkamajoihin”, koska miehet katsovat heidät likaisiksi. He eivät saa esimerkiksi itse tehdä ruokaa tuolloin. Näin esimerkiksi Nepalissa.

Länsimaissa taas nousee uudelleen Red Tent- liike, missä naiset hakeutuvat suojaan, rauhaan, kuuntelemaan ja kunnioittamaan kiertoaan ja vuotopäiviä, sallivat itselleen rauhan tilan ja sielun kuuntelun. Olen itse huomannut, etten valtavasti tahdo tehdä ruokaa kuukautisteni aikana.

Ehkä tuo ”menkkamaja” -perinne onkin ollut aikojen alussa Pyhä tila, minkä naiset itse ovat luoneet, mutta se on patriarkaalisuuden kiiriessä joka kolkkaan, muotoutunutkin pakoksi ja ahdistavaksi ulkoa määrätyksi likaisuuden merkiksi. ?


Meillä naisten kuukautisia ei oteta ollenkaan huomioon. Ne on yritetty sivuuttaa kauan molempien sukupuolten toimesta tabuna. Äidit ovat nyt vasta alkaneet jälleen kertoa tyttärilleen kuukautisista, ja niitä nostetaan niiden luonnolliseen rooliin. 

Kouluissa tämä tulisi myös huomioida. Nythän on niin, että järjestelmämme toimii maskuliinin ja miespuolisten kehojen ikuisen hedelmällisyyden periaatteen mukaisesti: koko ajan jaksaa-jaksaa eikä syklisyyttä ja luonnollista kiertokulkua sallittaisi olevan; kehittyvä-kukoistava-kuoleva-jälleensyntyvä ole olemassakaan. Talous pyrkii tuollaiseen ja meidän lapsilta odotetaan koko ajan samanlaista jaksamista koulussa. Tyttöjen kuukautiset tulisi nostaa jalustalle, jotta siitä tulisi normaali asia hävettävän sijaan. 


Kuukautiset yhdistyvät kuun kiertoon, joita vuoteemme kuuluu kaikkiaan 13.

Nykyinen kalenteri on typistetty 12 kuukauteen ja tuo luonnonmukainen kalenteri rikottu. Sillä on enemmän vaikutuksia kuin uskotaankaan.

Tämä on ollut systemaattista ihmisen syvän tietoisuuden haalistamista ja vallankaappausta.

Samaa, mitä kirkko on tehnyt mm. pyhälle kirjalleen, poistaen sieltä jälleensyntymisopin, Maria Magdalenan evenkeliumin ym.


Lääketieteellinen hormonaalinen ehkäisy taas syrjäyttää naisen normaalin hormonaalisen toiminnan kokonaan, se korvataan ulkoisilla hormoneilla. Tästä syntyy paljon haittoja. Niiden ja elämäntapamme seuraukset ilmenevät hormonaalisina vaikeuksina erityisesti kuukautiskierron alkaessa loppua, kun nainen tulee isoäiti-vaiheeseen. Totta kai joka vaiheessa sillä on vaikutuksensa.

Luonnollinen, oman kuukautiskierron tarkkailu ja tunteminen, kiertotietoisuus, on tärkeää. Viime vuosisatoina naiselle on tehty oudoksi ja vieraaksi oma luontonsa. Hänet on kaikin tavoin vieraannutettu luonnostaan, sisäisestä ja ulkoisesta. Tuolla on vaikutusta myös miesten elämään, luonnollisesti. Heiltäkin on riistetty feminiinisyyttään. Ilmiö ulottuu kaikkeen.

Kuun vaiheet vaikuttavat veteen ja kehomme ovat 60-70%:sti vettä. 

On auttamatta selvää, ettemme ole irrallaan voimista, jotka pyörittävät koko elämää maapallolla ja universumissamme.

Tämä on iso ekosysteemi, jossa olemme vain mukana.

Meidän tulisi osallistua siihen tietoisemmin.


Meillä ihmisinä, tietoisina olentoina on velvollisuus ja vastuu katsoa, mitä teemme vallallamme tässä ekosysteemissä.

On hulluutta ajatella, että olisimme itsevaltiaita. 

Tämän vuoksi raamatussa sanotaan, että Jumala teki ihmisen omaksi kuvakseen; tarkoittaen kykyämme olla yhteydessä korkeampaan tietoisuuteen, olla kanssaluojia, rakastaa ja varjella. Olla hyviä paimenia. Tuossa kohdassa miehet tiettynä aikana, tai maskuliinisuus, on unohtanut tehtävänsä. Asettunut Jumalan asemaan, käyttänyt valtaansa hirvittävillä tavoilla.

Kristus oli opettamassa ihmisyydestä, ihmeellisen Ihmisen - kanssaluojan polusta, hän oli hyvin feminiininen, tasapainossa, ihmisten puolella. 

Lopulta hänen opetuksestaan ja elämästään muokattiin sen ajan miesten valtajärjestelmä, uskonto.


Mitä meistä on tullut? Ja mihin meitä yritetään muokata? Miksi? Mitä sallimme? Ja miksi?



Olemme niin ihmeellisiä ihmisiä ja tunnetusti ihmisen järjestelmästä ja kyvyistä tunnetaan vain pieni osa. Fyysistä kehoa kyllä on tutkittu, samoin kuin luonnossa sen materiaalinen osa, mutta emme ole vain kehomme. Mistä elämä ja henki meihin tulee? 

Kukaan, joka asiaa oikeasti miettii, ei voi olla päätymättä ihmeelliseen mysteeriin nimeltä Elämä.


Ihminen, joka lähtee kohtaamaan itsensä kokonaisena, lähtee henkensä polulle, tulee kohtaamaan ihmis-mieltään isompia asioita.


Lisäksi ”Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Sehän on nähtävillä. Yhtyminen ja siitä muodostuva elämä koko pallolla on keskeisessä roolissa.

Tämä on olennainen asia, kaikkialla luonnossa näkyvä asia, ja siitäkin on tehty hävettävää, rumaa, ja lopulta vastareaktiona pornografista.

Ihminen on totaalisen hukassa siitä kaikesta, mikä on keskeisessä osassa elämää.

Sen sijaan ihmiset pohtivat ja murehtivat rahaa, velkoja, asuntoja, materiaa.. Siihen meidät on ajettu. Tämä kaikki on tehnyt meistä todellisen voimamme menettäneitä. Juurettomia. 

Ja tämä on varmasti ollut tarkoituksenmukaista, näin valta säilyy tai siirtyy tietyille tahoille.

Stressi on elämäntavassamme niin normalisoitu ja ihmiset syntymästään asti siihen kasvaneet, että tarvitaan yleensä jokin herätys, jotta tuosta aivopesusta (ja -sumusta) herää. Se on pitkälti tiedostamatonta dissosiaatiota. Moni herää nyt, onhan maailmanaikamme nurinkurinen.

Yhteisöjen hajottaminen ja kaupungistaminen on myös tehnyt ihmisistä yksinäisiä, hajallaan olevia ja täyttymystä ulkopuoleltaan hakevia. Tällä on voinut olla hyviäkin aspekteja jossain vaiheessa, mutta tietoisesti omien inhimillisten ja sosiaalisten tarpeiden äärelle löytäminen on nykyajassa ensiarvoisen tärkeää ja ravitsevaa. 


Yleensä ihminen syyttää itseään kykenemättömyydestään järjestelmän kourissa; osa menee terapiaan, syö lääkkeitä ollakseen työkykyinen ja ”normaali” osa järjestelmää, eikä osaa tai uskalla ajatella laatikon ulkopuolelta, koska tuo auttamatta syöksisi hänet muutokseen. Ja muutos on yleensä aina pelottavaa, tuntematonta aluetta.

Onhan meille niin pitkään syötetty näitä uria, miten elää. Kun alkaa kohdata todellisia tunteitaan ja itseään, joutuu kohtaamaan valtavan arsenaalin ulkoa syötettyjä ja sisäistettyjä ehdollistumia. Mutta mikään ei ole lopulta palkitsevampaa ja vapauttavampaa. 

Onneksi nykyään yhä useampi löytää uudenlaisia, omannäköisiä väyliä elämälleen, ja niinpä tulee enemmän suunnannäyttäjiä ja tukea erilaisille tavoille elää ja käyttää tämä arvokas elämä.



Miehen ja naisen tehtävä. Mitä on olla nainen? Mitä on olla mies?


Auttamatta nuo kaksi ovat toisiinsa linkittyneinä ja ilman toista ei ole toista.

Olemme kaikki täällä riippuvaisia toisistamme. Kumpikaan sukupuoli ei ole toisen yläpuolella. Kilpailu tai eriarvoisuus tulee vuosituhantisesta kivusta, joka on nyt puhdistettavanamme.

Miehestä ja naisesta selkeästi erillisinä puhuminen ei sulje pois mitään muotoja siitä, miten kokee itsensä sukupuolisesti, sisäisiä kokemuksia omasta naiseudesta tai miehuudesta. Kaikki, mitä ulkopuolella on, on myös sisällämme. 

Maskuliinin ja feminiinin leikki tapahtuu jokaisessa meistä, katsomatta sukupuoleen. Tätä kuvaa ying-yang-symboli.

Silti nainen ja mies ovat erittäin tärkeissä erilaisissa rooleissa, eikä näitä rooleja tulisi sekoittaa liikaa, vaan enemmänkin löytää niiden todellisen terveen luonnon äärelle.


Terve suhde itseemme ilmenee terveytenä ihmissuhteissa.

Seksuaalinen terveytemme on tärkeää hormonaaliselle terveydelle. 

Mikään luojan luoma ei ole rumaa tai häpeällistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä on oma ääni ?

Ääni ilmenee kaikessa kommunikoinnissa meistä ulkoiseen. Ääni on ehkä jotain, mitä olemme, vaikka meistä ei mitään kuulukaan. Omassa äänessä...